Det gode liv i Svendborg

ThurinerHusene opføres i et af Svendborgs charmerende områder, lige ned til vandet og tæt på enestående natur. Beliggenheden for de unikke boliger er perfekt, hvis man drømmer om at bo med uhindret udsigt til vandet og naturen samt i et område, hvor der er rig mulighed for at gå ud at spise en god middag på en lokal restaurant, nyde en jazzkoncert, spille golf og stævne ud i sejlbåden eller kajakken.

Svendborg har de seneste år oplevet en sand opblomstring i antallet af tilflyttere, og en del af dem kommer fra større byer som fx Odense og København. De søger til Svendborg, fordi byen kombinerer bylivets mange kulturtilbud med det gode liv ved vandet, nær naturen.

ThurinerHusene opføres i et af Svendborgs smukkeste områder

De unikke boliger opføres i bydelen Thurø, en lille landfast ø, der er forbundet med det øvrige Svendborg via en dæmning. De får en beliggenhed lige ned til vandet med udsigt ud over Det Sydfynske øhav fra Thurøbund Marina, som er kendt for sin maritime stemning og smukke beliggenhed. På Thurø har man alt det bedste fra både naturen, vandet og byen – og alt sammen i de nære omgivelser. 

En charmerende købstad med hyggelige butikker og gode spisesteder

Svendborg er kåret til Danmarks hyggeligste handelsby, og efter en slentretur rundt i de små charmerende gader, forstår man hvorfor. Maleriske byhuse, smalle stræder, stemningsfulde gårdmiljøer og toppede brosten gør Svendborg til en af landets smukkeste købstæder. For hvert gadehjørne venter en ny lille butik med kunsthåndværk, designertøj, antikviteter eller unika. Og hvis sulten melder sig, er der altid en lille café, bagerbutik eller hyggelig restaurant, der kan friste med lokale delikatesser og lækre madoplevelser fra det enkle frokostmåltid til den store gourmetaften.

Smagen af Sydfyn

Sydfyn er kendt for sine mange lokale produkter, og i sæsonen er det oplagt at kigge forbi Svendborgs hyggelige torv om lørdagen, hvor små lokale producenter fra deres boder sælger friske blomster, frugt og grønt, friskfanget fisk, nyslynget honning og andre lokale lækkerier. Der er heller aldrig langt til den nærmeste vejbod eller gårdbutik, som alt efter årstid frister med jordbær, nye kartofler, friske grøntsager og udsøgte delikatesser fra de mange små lokale producenter.

Jazzkoncerter, festivaler og musikarrangementer året rundt

Svendborg har et rigt kulturliv med et utal af kultur- og sportsbegivenheder. Byen er særlig kendt for sine mange musikevents, festivaler og koncerter. De mere end 700 årlige musikarrangementer tæller alt fra intime jazzaftener til store koncerter under åben himmel, og forskellige festivaler. Musikscenen i Svendborg fordeler sig over alle genrer fra pop, rock til klassisk og jazz, og den har en stærk lokal forankring, som betyder, at musikken er en del af byen hele året rundt. 

Maritim stemning, kultur og søfartshistorie

Måske skyldes den altid livlige stemning i Svendborg, at det var og stadig er, en af Danmarks store søfartsbyer. I gamle dage lagde de gamle træskibe til med eksotiske varer fra hele verden, og sømænd på landgang klar til orlov. Selvom søfart i dag spiller en anden rolle for byen, så er de maritime rødder allestedsnærværende, og man kan stadig se smukke træskibe lægge til kaj i Svendborg. Der er altid liv på havnen, og Kulturkajen på Frederiksø er et stærkt samlingspunkt for byens kulturliv, der her møder de traditionelle maritime erhverv. Det skaber en helt særlig stemning, og et skønt miks af kunst, kultur og traditionelle håndværk i de små gallerier, værksteder, caféer, atelierer og workshops, som har slået sig ned i de tidligere værfts- og lagerbygninger.

Bo tæt på strand og naturoplevelser 

Kyst, strand og eng, bløde bakker, bøgeskov og grønne marker – Svendborg har det hele. Fra ThurinerHusene er der aldrig langt til skønne naturoplevelser. Lige uden for døren ligger vandet og frister, og fra Lystbådehavnen er der masser af hyggelige vandrestier, som fører videre rundt på Thurø og rundt omkring Svendborg og til skønne Tåsinge. 

Ikke langt fra ThurinerHusene ligger stranden ved Smørmosen, der beskrives som Svendborgs bedste badestrand med fast sandbund, badebro, ishus og minigolf. Thurø Rev, der også kun ligger få kilometer væk, er et andet populært udflugtsmål året rundt. Her kan man opleve et helt unikt stykke natur, hvor tuefyldte enge og små lavvandede søer gør stedet til et af de mest spektakulære naturområder nær ThurinerHusene. På strandengen yngler vadefugle, og i generationer er området blevet afgræsset af heste, kreaturer og får. 

Det aktive liv med golf, tennis og sejlsport

En bolig i ThurinerHusene giver rig mulighed for at dyrke et aktivt fritidsliv både på land og til vands. Lidt udenfor centrum, omgivet af bølgende marker og skovklædte bakker og med udsigt ud over Det Sydfynske Øhav, ligger Svendborg Golf Klub. Klubbens velholdte anlæg består af en 18 huls og en 9 huls golfbane i topklasse, samt en 7 hullers par 3 bane. Der er et aktivt klubliv og et stærkt fællesskab, med hold og aktiviteter for alle ambitionsniveauer. Der ligger en hyggelig restaurant i tilknytning til klubhuset. 

Svendborg har også en velkørende tennisklub med både grus- og kunstofbaner, samt to nyåbnede padelbaner. Er man til aktiviteter på vandet, bliver det ikke bedre end ThurinerHusene. Lige ude foran hoveddøren ligger lystbådehavnen, hvor man kan stævne ud i egen båd, kajak eller SUP-board og besøge de mange små øer i det sydfynske, eller ro langs kysten. I området er der flere forskellige sejl- og roklubber at vælge imellem, og Thurø Sejlklub er nærmeste nabo til ThurinerHusene. Se mere om deres aktiviteter her: thurøsejlklub.dk